Poliisi vie liikkuvat lupapalvelut Lounais-Suomen harva-alueelle

Lounais-Suomen poliisilaitos perustaa syksyn aikana lupahallinnon pop up -palvelupisteitä paikkakunnille, joilla ei ole poliisiasemia. Liikkuvissa lupapalvelupisteissä voi hakea esimerkiksi henkilökortteja ja passeja samaan tapaan kuin poliisiaseman tiskillä.

Syksyn kuluessa Lounais-Suomen poliisi toteuttaa pop up -lupapalveluja kaikkiaan neljällä paikkakunnalla Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Syyskuun lopussa lupapalvelupisteet perustetaan Karviaan ja Merikarvialle, myöhemmin syksyllä Somerolle ja Vehmaalle.

– Haluamme tuottaa liikkuvia palveluja harvaan asutuille alueille eli sinne, missä tällä hetkellä ei ole poliisin pysyviä palvelupisteitä. Syksyn aikana vierailemme neljällä paikkakunnalla, kertoo Lounais-Suomen lupapalvelusektorin johtaja, ylikomisario Petri Kangas.

Liikkuvan lupapalvelun kokeilusta saatavien kokemusten ja palautteen avulla toimintaa kehitetään ja todennäköisesti jatketaan myös ensi vuonna.

– Mikäli kyseisellä palvelumuodolla on kysyntää, järjestämme pop up -pisteitä jatkossakin, tasaisella tahdilla ja kattavasti molemmissa alueemme maakunnissa, Kangas sanoo.

Palveluaika vain etukäteen varaamalla

Ensimmäiset pop up -palveluajat ovat varattavissa tiistaina 28. syyskuuta Karviaan ja keskiviikkona 29. syyskuuta Merikarvialle kello 9–15. Palveluajan saa varaamalla sen etukäteen soittamalla Porin poliisiaseman lupapalvelun asiakasnumeroon 029 541 7518. 

– Palveluajat menevät todennäköisesti nopeasti, joten kannattaa olla nopea, Kangas neuvoo.

Karvian ja Merikarvian pop up -pisteissä voi toimittaa kaikkia samoja lupa-asioita kuin poliisiaseman tiskilläkin. Palvelupisteet ovat kunnantaloilla: Karviassa osoitteessa Kylä-Karviantie 17 ja Merikarvialla osoitteessa Kauppatie 40.

Myöhemmin järjestettävissä ja ilmoitettavissa Someron ja Vehmaan pop up -pisteissä voi asioida henkilökortti- ja passiasioissa.

Vastaa