Laajan huumausaineiden välittämistä ja levitystä koskevan rikoskokonaisuuden esitutkinta valmis

Itä-Uudenmaan poliisissa on ollut tutkittavana laaja rikoskokonaisuus, jossa on tutkittu huumausaineiden hankkimista, hallinnointia, välittämistä ja edelleen levittämistä.

– Itä-Uudenmaan poliisi takavarikoi Vantaalla sijaitsevasta yksityisasunnosta lokakuussa 2023 yli 11 kiloa amfetamiinia ja yli 80 000 Ksalol-tablettia. Takavarikoitujen huumeiden hinta katukaupassa olisi ollut yhteensä noin 265 000 euroa. Asunto oli vuokrattu yksinomaan huumeiden säilyttämistä, niiden pakkaamista ja eteenpäin levittämistä varten, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tero Tyynelä.

Esitutkinnassa selvinneen perusteella poliisi epäilee, että asunnosta on ehditty takavarikoitujen huumeiden lisäksi levittää eteenpäin noin 25 kiloa amfetamiinia, yli 30 000 Ksalol-tablettia ja 20 kiloa marihuanaa. 

– Ksalol-tablettien osalta esitutkinnassa selvisi, että Ksalol -tabletit oli piilotettu kahden kuorma-auton renkaan sisään.  Renkaat haettiin Kouvolasta ja kuljetettiin Vantaalla sijaitsevaan tilaan purkamista varten, Tyynelä sanoo. 

Yhden epäillyn osalta esitutkinnassa selvitettiin myös tuhansien ekstaasien välittämistä koskeva asia ja toisen epäillyn osalta kokaiinin hankkimista ja välittämistä koskeva asia. Ekstaaseja on poliisin epäilyn mukaan levitetty eteenpäin noin 15 000 kappaletta ja kokaiinia noin kolme kiloa. 

– Esitutkinnan aikana poliisi otti kiinni yhteensä kuusi henkilöä, joista viisi on ollut vangittuna. Viiden vangitun epäillään liittyneen huumausaineiden edelleen levitykseen. Heidän epäillään myös hallinnoineen asunnossa olleita huumausaineita. Kuudennen henkilön epäillään levittäneen osan ekstaaseista, jatkaa Tyynelä.

Rikoskokonaisuuteen liittyvät henkilöt ovat kotoisin Vantaalta ja Espoosta. Osalla epäillyistä ei ollut aikaisempaa rikostaustaa. Kolme henkilöä on edelleen vangittuina. 

– Rikoskokonaisuuden esitutkinta on nyt valmis ja se siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan lähipäivinä, toteaa Tyynelä.
 

Vastaa