Hämeessä tavattiin auto ilman kujettajaa

Sunnuntaina iltapäivällä Padasjoella liikenteenvalvontatehtävän yhteydessä poliisi seurasi henkilöautoa ja päätti pysäyttää sen keskustan alueella tarkastusta varten. Kun auto pysähtyi, kävi ilmi, että autossa oli 4 miestä, mutta kukaan heistä ei enää istunut kuljettajan paikalla.

Keskustelutuokion jälkeen yksi autokunnan jäsenistä, noin kolmikymppinen mies myönsi ajaneensa autoa. Hänelle tehtiin puhallustesti, jonka tulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Tämän lisäksi mieheltä puuttui ajo-oikeus. Poliisi oli tavannut miehen auton ratista ajo-oikeudetta jo kerran aiemminkin vuoden sisällä.  Mies tullaan kuulustelemaan epäiltynä törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, kunhan humalatila laskee toimenpiteen edellyttämälle tasolle. 

Riihimäen Hiihtäjäntieltä löytyi maanantaina aamuyöllä henkilöauto ajoradalta tyhjänä katollaan. Auto oli suistunut ulos tieltä ja sillä oli törmätty valopylvääseen. Auton kuljettajaksi selvisi nuori nainen, joka puhallutettiin. Puhallustulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Kuljettajan humalatilan tutkimiseksi otettiin verikokeet ja hänet vietiin sairaalaan tarkastuttamaan vammojaan. Häntä tullaan kuulustelemaan myöhemmin epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrätään ajokieltoon. 

Poliispartio piti puhallusratsiaa Hämeenlinnassa Syrjäntaantiellä sunnuntaiaamuna. Pysäytyspaikalle oli ajanut keski-ikäinen nainen henkilöautolla. Naisen puhallustuloksen perusteella häntä epäillään rattijuopumuksesta, joten hänet vietiin verikokeisiin veren alkoholipitoisuuden mittaamiseksi, hänet kuulusteltiin ja määrättiin ajokieltoon.

Vastaa