Koirapartio onnistui Espoossa – yhdeltä tehtävältä jäi kiinni kolme rikoksesta epäilytyä

Poliisi sai 17.1. puolen yön jälkeen ilmoituksen, jonka mukaan Espoon Järvenperän alueella parkissa olleen auton ympärillä liikkuu mies bensakanisterin kanssa. Kyseinen mies jäi tovi myöhemmin kiinni onnistuneen koirapartiotoiminnan ansiosta, ja samalla poliisi tavoitti myös kaksi muuta rikoksesta epäiltyä miestä.

Partion päästyä paikan päälle havainnostaan ilmoittanut sivullinen kertoi, mihin suuntaan hänen auton luota havaitsemansa mies oli poistunut. Poliisikoira Otso lähti ohjaajansa jäljestämään miestä noin kaksikymmentä minuuttia tapahtuman jälkeen. 

− Jälki oli monipuolinen, kun menimme pitkin katuja, pyöräteitä ja talojen pihoja ympäri Järvenperää. Oman haasteensa tehtävällä toi liukkaus, kun kaikki tiet olivat peilijäässä. Vajaan tunnin jäljestyksen jälkeen koira poikkesi kevyenliikenteenväylältä metsän puolelle, ja epäilty löytyi puun alta, Otson ohjaaja kertoo.

Mies otettiin kiinni, ja poliisi epäilee häntä varkauden yrityksestä. 

Samaan aikaan toinen partio löysi lähistöltä varastetun auton, ja pian poliisia vastaan käveli mies, jolla oli autoon sopiva avain. Myös tämä mies otettiin kiinni epäiltynä varkauden yrityksestä. 

Kun poliisi tutki varastettua autoa, läheisen kiinteistön vartija lähestyi poliisia. Vartija kertoi, että kaksi miestä oli juuri yrittänyt murtautua kiinteistöön. Vartija tunnisti poliisin juuri kiinniottaman henkilön toiseksi epäillyistä. 

Yhden onnistuneen jäljityksen suorittanut poliisikoira pääsi jälleen töihin, kun se lähti ohjaajansa jäljittämään kolmatta epäiltyä. Koira löysi jäljen nopeasti, ja epäilty löytyi piilosta läheiseltä maastoalueelta. Myös häntä epäillään varkauden yrityksestä.

Tehtävällä mukana ollut koiranohjaaja on tyytyväinen koiran sekä työtovereiden kanssa tehtyyn työhön. − Koiran onnistuminen yhdessä poliisipartioiden hyvän yhteistyön kanssa johti hyvään lopputulokseen, hän sanoo.

Vastaa