MM-Ralli käynnistyi Jyväskylässä

Rallin MM-sarjan osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Keski-Suomen maakunnassa.

Poliisi turvaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta sekä tekee tehostetusti liikennevalvontaa ralliviikonlopun aikana. Poliisin näkökulmasta viikonloppu on käynnistynyt rauhallisissa merkeissä. 

Ralliliikenne ja normaali viikonloppuliikenne oli perjantaina iltapäivällä erittäin vilkasta Jyväskylä-Korpilahti ja Korpilahti-Jämsä välillä. Poliisi on liikenteenvalvonnan yhteydessä määrännyt ainakin kolme kuljettajaa väliaikaiseen ajokieltoon törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen takia ja viisi väliaikaista ajokieltoa epäillyn vakavan piittaamattomuuden perusteella. Lisäksi on jouduttu kirjoittamaan yli kolmekymmentä sakkoa ja seitsemän kuljettajaa sai liikennevirhemaksun liikenteessä tapahtuneista vähäisistä rikkomuksista. Ajo-olosuhteet ovat olleet hyvät, mutta malttia ja rauhallisuutta liikenteeseen olisi kaivattu enemmän. 

Vilkas liikenne aiheutti ajoittaisia liikenneruuhkia muun muassa Oittilan erikoiskokeen läheisyydessä Päijänteen Vespuolella, missä oli alkuillasta useiden kilometrien autojonot. Pääsääntöisesti liikenne on kuitenkin ollut suurista liikennemääristä huolimatta sujuvaa ja vakavammilta onnettomuuksilta liikenteessä on vältytty. 

Poliisin ralliviestintä tiedottaa poliisin www-sivuilla seuraavan kerran lauantaina aamupäivällä mikäli tiedotettavaa on. Seuraava päivittäiskooste julkaistaan viimeistään huomenna illalla.

Vastaa