Poliisi epäilee alaikäistä tapon yrityksestä Lönnrotinkadulla

Helsingin poliisin nuorisoryhmällä on käynnissä esitutkinta tapon yrityksestä, joka tapahtui Lönnrotinkadulla yöllä lauantaina 25. syyskuuta.

Hätäkeskus ilmoitti poliisille epäillystä puukotuksesta kolmen aikaan yöllä. Paikan päälle meni useita poliisipartioita.

Uhri oli noin 30-vuotias mies, jota oli puukotettu selkään. Hänet toimitettiin sairaalaan saamaan hoitoa.

Poliisi sai epäillyn kiinni tapahtumapaikan läheisyydestä. Tapon yrityksestä epäillään 17-vuotiasta poikaa.

– Tämänhetkisten tietojen mukaan epäilty ja asianomistaja eivät tunteneet toisiaan entuudestaan, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss. 

Epäilty myönsi puukotuksen kuulusteluissa

Esitutkinnassa on selvinnyt, että 17-vuotiaan pojan ja hänen seurassaan olleen 15-vuotiaan tytön välillä oli riitaa. Tyttö lähti kävelemään pois pojan luota. Poika puolestaan meni juttelemaan entuudestaan tuntemattomalle miehelle. Miehen mukaan epäilty pyysi häneltä nuuskaa tai tupakkaa. 

Mies jatkoi matkaansa ja huomasi, että poika lähti perään. Yhtäkkiä mies tunsi lyönnin selässään. Epäilty pakeni paikalta. Vammoista huolimatta asianomistaja pystyi soittamaan itse hätäkeskuksesta apua.

Epäilty tekoväline oli 15-vuotiaan tytön hallussa, kun poliisi otti nuoret kiinni. Poliisin tietojen mukaan poika oli antanut tekovälineen tytölle. 

– Epäilty 17-vuotias myönsi kuulusteluissa, että hän löi asianomistajaa puukolla. Syyksi hän mainitsi vahvan humalatilan ja sanaharkan asianomistajan kanssa. Esitutkinnan perusteella näyttää siltä, että hän aloitti itse sanaharkan, kertoo tutkinnanjohtaja Forss.

Puukottajaa ja hänen 15-vuotiasta seuralaistaan epäillään myös huumausainerikoksesta. Heidän hallustaan löytyi noin 50 grammaa huumausainetta. Kyseessä on todennäköisesti amfetamiini.

Vastaa