Poliisin tehovalvonnan karu tulos – maksuseuraamus yli 1400:lle

24.9.2021 11.52
Uutinen

Poliisi tavoitti keskiviikkona päättyneessä viikon kestäneessä valtakunnallisessa teemavalvonnassa runsaasti henkilöitä ajosta ilman turvavöitä ajoneuvojen etu- ja takapenkeillä. Poliisi tavoitti myös runsaasti ajon aikana viestintävälineitä kädessään käyttäneitä moottorikäyttöisten ajoneuvon kuljettajia.

Poliisi antoi 838 liikennevirhemaksua turvavyörikkomuksista ja 601 liikennevirhemaksua pääasiassa matkapuhelimen käytöstä ajon aikana. Lisäksi suojatiesääntöjen laiminlyönneistä annettiin yhteensä 18 sakkoa ajoneuvojen kuljettajille ja STOP -merkin ja punaisen liikennevalon noudattamatta jättämisistä 35 sakkoa. Suojakypärärikkomuksista annettiin 15 liikennevirhemaksia. Liikenteeseen soveltumattomia ajoneuvoja tavattiin 77 kpl.


Turvavyö on hengenpelastaja


Poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta korostaa turvavöiden käytön merkitystä.
– Turvavyön käyttö pelastaa ihmishenkiä kolaritilanteessa, eikä kukaan meistä voi olla varma, ettei siihen tilanteeseen joutuisi joko omasta syystään tai toisten virhearvioinneista johtuen.
Hän myös muistuttaa, että viestintävälineen käyttö liikenteessä ajon aikana aiheuttaa tarkkaamattomuutta ja usein vaaraa muulle liikenteelle. – Jos puhelinta käytetään ajon aikana, sitä saa käyttää vain hands free -laitteilla eikä viestintälaitetta saa pitää kädessään, Kallio painottaa.


Ilman turvavyötä matkustaneita tavattiin etupenkillä 803 ja takapenkillä 35, turvalaiterikkeiden kokonaismäärästä lasten turvalaiterikkeiden määrä oli 27. Poliisi käytti viikon teemavalvontaan 2 690 työtuntia.


Suomi saavutti tavoitteensa liikennekuolemattomana päivänä
Tällä viikolla tiistaina 21.9.2021 oli myös Roadpolin (Euroopan liikennepoliisiverkosto) Safety Days -kampanjan teemapäivä. Tavoitteena oli, että vuodessa olisi edes yksi päivä, jolloin kuolemia Euroopan teillä ei tapahtuisi lainkaan. Keskimäärin Euroopassa menehtyy liikenneonnettomuuksissa 70 ihmistä päivässä.  Suomi saavutti oman tavoitteensa yhdessä kymmenen muun Roadpolin jäsenmaan kanssa, eikä kyseisenä päivänä kukaan kuollut tieliikenneonnettomuuksissa.

Vastaa