Poliisitoiminta rallin MM-sarjan osakilpailun aikana Keski-Suomessa

Rallin MM-sarjan osakilpailu ajetaan nyt Keski-Suomen maakunnassa perjantaista sunnuntaihin 1.-3.10.2021. Tapahtumaan odotetaan autourheilusta kiinnostuneita ja sen odotetaan ruuhkauttavan pääteitä sekä erikoiskokeille johtavia teitä ja Jyväskylän keskustaa. Poliisi on varautunut ruuhkiin lisäämällä liikenteenvalvontaa.

Rallissa ajettavien erikoiskokeiden läheisyydessä on erityisiä liikenteenjärjestelyjä, kuten tilapäisiä nopeusrajoituksia, pysähtymiskieltoja ja liikenteenohjaajia koko rallin ajan. Nämä vaikuttavat yleiseen liikenteen sujuvuuteen. Varaudu hetkittäisiin liikenteen ruuhkautumisiin.

Tarkemmat tiedot ajettavista reiteistä ja sulkuajoista löydät sivuilta www.rallyfinland.fi. Kilpailupäivinä on kuunneltavissa ralliradio (taajuus 99,3 MHz (Jyväskylä) ja 97,0 MHz (Pihtipudas) sekä netissä yle.fi/mmralli), jossa myös kerrotaan ruuhkista maanteillä ja annetaan reittiopastusta.

Pysäköinnistä erikoiskokeille

Pysäköinti on sallittu ainoastaan merkityillä paikoilla erityisesti erikoiskokeille vievillä tiellä. Väärin pysäköity auto saattaa vaarantaa ihmishenkiä, jos se estää pelastusajoneuvon kulkemisen. Väärään paikkaan jätetty ajoneuvo voidaan myös viranomaisten päätöksellä hinauttaa turvallisempaan paikkaan – ajoneuvon kuljettajan laskuun.

Liikenneturvallisuus

Peräänajoriski voi kasvaa yllättäviin paikkoihin pysähtyneiden autojonojen johdosta. Jonossa ohittaminen luo turhia vaaratilanteita ilman ajallista hyötyä. Muu liikenne huomioonottamalla saadaan liikenne sujumaan joustavammin ja turvallisemmin. Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti rallireittien varrella koko tapahtuman ajan.

Yleinen turvallisuus yleisötilaisuudessa

Poliisi valvoo järjestystä ja turvallisuutta rallien aikana myös Jyväskylän keskustassa. Yleisötilaisuuksien riittävistä ja tarkoituksenmukaisista turvajärjestelyistä vastaa tilaisuuden järjestäjä. Perinteisesti rallit ovat sujuneet poliisin näkökulmasta hyvin, eikä isompia häiriöitä ole esiintynyt, vaikka yleisöä on ollut paljon.

Viestintä

Sisä-Suomen poliisilaitos tiedottaa poliisin toiminnasta ralleissa sosiaalisessa mediassa. Twitter (@SiSuPoliisi) toimii pääsääntöisenä tiedotusvälineenä, lisäksi käytössä on Instagram (sisupoliisilaitos) ja Facebook (Sisä-Suomen poliisilaitos). Myös poliisin www-sivuilla julkaistaan päivittäin koosteet aamulla ja illalla.

Reittivalinnoista

Jos rallit eivät ole määränpääsi, suosittelemme käyttämään muita kuin rallikansan käyttämiä teitä perille pääsemiseksi. Rallikansalle suosittelemme matkaan mukaan kärsivällisyyttä, kevyttä kaasujalkaa ja erityistä varovaisuutta.

Vastaa