Rikollisryhmä salakuljetti pienlentokoneella kokaiinia Suomeen

Rikollisryhmän epäillään salakuljettaneen Suomeen huumausaineita, joita on levitetty pääkaupunkiseudulla ja Jyväskylässä vuoden 2023 aikana. Esitutkinta asiassa on valmistunut ja se etenee syyteharkintaan huhtikuun loppupuolella.

Esitutkinnan aikana on selvinnyt, että kansainvälisen järjestäytyneen huumausaineorganisaation jäsenet ovat salakuljettaneet huumausaineita Suomeen muun muassa Unkarin kautta. Suomessa toimivan järjestäytyneen rikollisorganisaation jäsenten epäillään puolestaan vastaanottaneen, säilyttäneen ja levittäneen huumausaineita Suomessa. 

– Osa epäillyistä on kuulunut poliisin tietojen mukaan Outlaws MC -järjestöön. Esitutkinnan mukaan varsinaisen huumausaine-erän varastointi ja hallinnointi tapahtui Jyväskylässä, josta huumausaineita jaettiin pienemmissä erissä pääasiassa pääkaupunkiseudulle, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Heinonen Keskusrikospoliisista.

Outlaws MC on kansainvälinen rikollisjärjestö ja yksi vanhimmista Hells Angelsin ja Bandidoksen kanssa. Outlaws MC:n oman kertoman mukaan perustettu vuonna 1935 Yhdysvalloissa, Illinoisin osavaltiossa. Järjestö on levittäytynyt maailmanlaajuisesti ja sillä on yli 300 osastoa.

Esitutkinnan aikana poliisi on vanginnut 12 henkilöä, joista 7 on esitutkinnan valmistuessa edelleen vangittuina. Rikoksesta epäillyt henkilöt ovat Suomen, Iso-Britannian, Ruotsin, Viron, Yhdysvaltojen ja Unkarin kansalaisia. 

Takavarikkoon amfetamiinia, marihuanaa ja kokaiinia

Poliisi takavarikoi järjestäytyneen rikollisryhmän hallusta 76,6 kg amfetamiinia, 7 kg marihuanaa ja 15 kg kokaiinia, sekä 190150 euroa käteistä rahaa. Kokaiinin salakuljettajiksi epäillään kolmea henkilöä. Heidän epäillään tuoneen Suomeen kokaiinia pienlentokoneella. 

– Pienlentokone laskeutui Hyvinkään lentokentälle lokakuussa 2023 ja sitä kuljettaneita henkilöitä epäillään 20 kilon kokaiinierän salakuljettamisesta, kertoo Heinonen.

Esitutkinnassa on tehty tiivistä yhteistyötä Sisä-Suomen poliisilaitoksen kanssa. Esitutkinta siirtyy syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle huhtikuun loppupuolella.

(kuva ei liity tutkintaan)

Vastaa