Vantaalta tiistaina kadonneen Noelin etsintöihin osallistui satoja henkilöitä

Vantaalta tiistaina 5.10. kadonneeksi ilmoittamamme 14-vuotiaan Noelin etsintöihin osallistui poliisin lisäksi iso joukko muita viranomaisia, kuten Puolustusvoimat, Raja, Pelastus ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu sekä omaisten lisäksi laaja joukko vapaaehtoisia kansalaisia.

Ilmoitus poliisille Noelin katoamisesta tuli hätäkeskuksen kautta tiistaina 5.10. klo 16.05. Noel katosi kotipihaltaan Vantaan Askistosta.

Ensimmäinen kuva ja tuntomerkit kadonneesta julkaistiin vajaa pari tuntia ilmoituksen jälkeen Itä-Uudenmaan poliisin Twitter-tilillä. Poliisi pyysi kansalaisilta havaintoja Noelista, hänen liikkeistään ja olinpaikastaan. Vihjeitä tuli tasaiseen tahtiin, mutta mikään niistä ei johtanut tiistaina Noelin löytymiseen.

Etsintöjä jatkettiin keskiviikkona heti aamusta samojen viranomaisten ja vapaaehtoisten voimin. Tietoja päivitettiin uusien havaintojen myötä poliisin Twitter tilillä päivän mittaan. Etsinnän keskeytettiin muutamaksi tunniksi vasta klo 02.00 yöllä ja käynnistettiin taas varhain tänään torstaiaamuna.

– Julkaisimme 7.10 torstaiaamuna Twitter tilillämme myös uuden kuvan Noelista. Kuva oli tallentunut tiistaina iltapäivällä linja-auton valvontakameralle ja siitä sai paremman kuvan Noelin kasvoista ja vaatetuksesta, kertoo tapauksen tutkintaa johtava rikoskomisario Tero Tyynelä. 

– Tänään noin klo 11.10 poliisi sai hätäkeskuksen kautta tehtävän Nurmijärvelle, Lepsämänjoelle. Ilmoituksen hätäkeskukseen oli tehnyt kadonneen Noelin etsintöihin osallistunut vapaaehtoinen, joka oli tehnyt havainnon kaislikossa löytyneestä mahdollisesta nuoresta vainajasta.

– Vainaja on nyt valitettavasti tunnistettu kadonneeksi 14.vuotiaaksi Noeliksi ja tapauksen tutkintaa jatketaan nyt meillä Itä-Uudenmaan poliisissa kuolemansyyn selvittämisenä ja tällä hetkellä emme tukintaa vaarantamatta voi tiedottaa tapauksesta enempää. Tiedotamme tapauksesta lisää mahdollisesti tutkinnan edetessä, kertoo Tyynelä.

Itä-Uudenmaan poliisi haluaa kiittää kaikkia etsintään osallistuneita vapaaehtoisia, jotka itseään säästämättä suorittivat etsintää vaativassa maastossa.

Poliisi pyytää myös antamaan omaisille ja läheisille nyt rauhan tämän raskaan asian äärellä.

Vastaa