Ajo-oikeudettomia kuljettajia liikenteessä Sisä-Suomen alueella

Poliisi tapasi liikenteestä ajo-oikeudettomia ja päihtyneitä kuljettajia.

Ajo-oikeudetonta kuljettaja pakeni poliisia Tampereella

Tampereen liikenneyksikön partio valvoi liikennettä 25.9.2021 noin kello 18.30 Valtatiellä 3:lla Tampereella. Partio sai toiselta poliisipartiolta tiedon epäilyttävästi ajavasta kuljettajasta kohti Tamperetta. Partio lähti seuraamaan ajoneuvoa, jonka ajonopeus 100km/h nopeusrajoituksen alueella oli 155km/h. Partio päätti pysäyttää ajoneuvon Ruskon liittymässä, mutta kuljettaja ei reagoinut pysäytysmerkkiin. Samaan aikaan ajoneuvo lähti kiihdyttämään ajonopeutta selvästi. Hetken päästä ajoneuvon nopeus oli noin 200km/h, nopeusrajoituksen ollessa 100km/h. 

Pakeneva ajoneuvo kääntyi Lahdenperänkadun liittymästä pois moottoritieltä. Keskellä ramppia kuljettaja menetti auton hallinnan ja ajoi kaiteeseen. Auto kulki kaiteessa kiinni, jonka seurauksena vasemman puoleiset renkaat puhkesivat ja ajoneuvon kylkeen tuli vaurioita. 
Kuljettajaksi selvisi ajo-oikeudeton henkilö, joka puhalsi rattijuopumuksen ylittävän lukeman ja huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen.

Henkilön epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. 

Päihtynyt ja ajo-oikeudeton kuljettaja vastusti poliisia

Poliisi sai 22.9.2021 noin kello 13.30 hätäkeskuksen kautta ilmoituksen epäilyttävästi ajavasta kuljettajasta Äänekoskella. Partio tavoitti ajoneuvon Hirvaskankaan kohdalla ja pysäytti ajoneuvon. Pysäyttäessään ajoneuvon kuljettaja oli ajaa liikenteen jakajaan ja oli silmin nähden päihtynyt. Kuljettaja kieltäytyi puhaltamasta poliisin seulonta-alkometriin ja hänet kuljetettiin verikokeisiin terveysasemalle. Henkilö harasi käsillä ja jaloilla partiota vastaan useaan otteeseen ja poliisi joutui ottamaan henkilön hallintaotteeseen. Henkilöllä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. 

Henkilön epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, virkamiehen vastustamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. 

Yksi kommentti artikkeliin ”Ajo-oikeudettomia kuljettajia liikenteessä Sisä-Suomen alueella”

Vastaa