Autovarkaat eivät pysyneet päissään teillä

Itsenäisyyspäivän aattoa vietettiin hyvinkin rauhallisesti Hämeen poliisilaitoksen alueella. Huumerattijuoppoja jäi kiinni kaksi, kahden kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja yksi kuljettaja menetti ajo-oikeutensa ajettuaan ylinopeutta.

RIIHIMÄKI

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän sunnuntaina puolenpäivän jälkeen Riuttantielle. Ilmoituksen mukaan henkilöauto oli ajautunut ulos tieltä törmäten puuhun. Partio sai tapahtumapaikalla selville, että parikymppinen mies ajoi henkilöautolla Riuttantietä Riihimäen suunnasta. Kuljettaja oli menettänyt autonsa hallinnan pyörähtäen tiellä renkaillaan ympäri ja ajautuen ojaan törmäten perä edellä puuhun. 
Mies puhalsi seulonta-alkometriin 1,03 promillea, joten hänet vietiin verikokeeseen veranalkoholipitoisuuden määrittämiseksi. Miehellä ei ole voimassa oleva ajo-oikeutta henkilöauton kuljettamiseen. Partiolle selvisi, että miehen kuljettama auto oli anastettu aikaisemmin. Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen.

RIIHIMÄKI

Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän sunnuntaina iltapäivällä Lemmenmäentielle, missä henkilöauto oli törmännyt pysäköityihin autoihin. Partio sai tapahtumapaikalla selville, että kolmekymppinen mies oli menettänyt kuljettamansa henkilöauton hallinnan suistuen vastaantulevien kaistalle törmäten tienlaidassa kahteen pysäköitynä olleeseen autoon. Samalla selvisi, että miehen kuljettama auto hetkeä aikaisemmin ilmoitettu anastetuksi.
Kuljettajalla ei ole ajo-oikeutta ja hänen epäillään ajaneen huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Hänestä otettiin verikoe asian varmistamiseksi. Miehen epäillään syyllistyneen moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen, rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen. Mies loukkaantui törmäyksessä ja hänet vietiin sairaalaan hoidettavaksi.

RIIHIMÄKI

Nuori mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon hänen ajaessa huomattavaa ylinopeutta puolenyön aikoihin Riihimäen Uramossa. Poliisipartio tutkalla mittasi henkilöauton nopeudeksi 99 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 40 km/h. Poikkeusluvalla ajo-oikeuden saanut 17-vuotias mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

HÄMEENLINNA

Seitsemänkymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen sunnuntai-iltana Ruununmyllyssä. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus, että liikenteenohjaajat olivat pysäyttäneet epävarmasti liikkuneen henkilöauton ja he olivat havainneet sen kuljettajan olevan vahvasti päihtynyt. Poliisipartio puhallutti miehen seulonta-alkometrillä ja sen tulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan.
Autossa oli alkolukko, vaikka kuljettajalla ei olut siihen mitään erityisehtoja. Auton käynnistykseen oli kuitenkin tarvittu miehen naisystävää puhaltamaan alkolukkoon hyväksyttävä tulos. Kuljettaja vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0.78 mg/l. Mies määrättiin asiassa väliaikaiseen ajokieltoon.

LAHTI

Parikymppinen mies kuljetti henkilöautoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena puolenpäivän aikaan eteläisessä Lahdessa. Miehen kuljettamasta autosta tuli ilmoitus hätäkeskukseen sen epävarmasta liikkumisesta. Poliisipartio tapasi kyseisen auton ja sen kuljettajan. Miehelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

LAHTI

Poliisipartio tapasi keski-ikäisen miehen kuljettamassa henkilöautoa ilman ajo-oikeutta ja alkoholin vaikutuksen alaisena Lahden Kivimaalla. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen, joten hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen. Tulos oli 0,94 mg/l. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. KÄRKÖLÄ. Nelikymppinen mies kuljetti henkilöautoa ilman ajo-oikeutta puolenyön aikoihin Riihimäentiellä. Tämä oli miehen 14 kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisällä.

Vastaa