Convoy Finland 2022 -tapahtuma voi aiheuttaa merkittävää liikennehaittaa Helsingin keskustassa

Poliisin tietojen mukaan perjantai-iltana 4. helmikuuta järjestetään Convoy Finland 2022 -niminen tapahtuma Helsingin keskustassa. Tapahtuman ennakoidaan aiheuttavan merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa. Poliisi suosittelee yksityisautoilun välttämistä keskusta-alueella perjantai-illasta eteenpäin, kunnes tapahtuma on päättynyt.

Poliisille ei ole vielä tehty tapahtumasta virallista ilmoitusta. 

– Poliisiin on oltu tapahtuman tiimoilta yhteydessä ja nyt yritetään järjestää tapaamista poliisin ja tapahtuman järjestäjän kesken. Jos tapahtumaa halutaan järjestää luvallisesti, on mielenosoitusilmoituksen tultava 24 tuntia ennen suunniteltua alkamisaikaa eli torstaina klo 18 mennessä. Poliisi on varautunut tapahtumaan ja myös siihen, jos mielenilmaus yritetään toteuttaa lainvastaisena, ylikomisario Jarmo Heinonen toteaa. 

Poliisi ei päästä raskasta liikennettä keskustaan

Helsingin keskustassa on voimassa raskaan liikenteen rajoitusalue. Rajoitusalue kattaa koko eteläisen Helsingin, Paciuksenkatu – Nordenskiöldinkatu – Teollisuuskatu -linjalle asti, lukuun ottamatta Länsisatamaa, Eteläsatamaa ja Katajanokkaa. Rajoitus ei koske linja-autoja. Yli 12 metriä pitkät ajoneuvot tarvitsevat erityisluvan ajaakseen Helsingin kantakaupungin rajoitusalueella. 

– Pitkille ajoneuvoille ei ole myönnetty erityislupia, joten tällaisilla ajoneuvoilla ei rajoitusalueelle ole asiaa. Ajoneuvojen pysäköinti keskelle tietä häiritsee kohtuuttomasti liikennettä, eikä tallainen toiminta nauti kokoontumislain suojaa. Sääolosuhteista ennakoidaan myös erittäin haastavia, mikä on kaikkien liikenteessä olevien syytä ottaa huomioon, toteaa Heinonen. 

Poliisin tehtävä on turvata yleinen järjestys ja turvallisuus. Poliisi seuraa aktiivisesti tilannetta ja pyrkii ratkaisemaan tilanteen ensisijaisesti neuvottelemalla. 

– Poliisi muistuttaa tapahtumaan saapuvia siitä, että vastuu liikenteen häiritsemisestä on henkilökohtainen ja tällainen toiminta voi johtaa erilaisiin rikosseuraamuksiin, muistuttaa Heinonen.

Poliisi suosittelee yksityisautoilun välttämistä keskusta-alueella perjantai-illasta eteenpäin, kunnes tapahtuma on päättynyt. 

Poliisi päivittää ajantasaisimman tiedon tapahtumasta Twitteriin Helsingin poliisilaitoksen tilille @HelsinkiPoliisi. Twitter-viestejä voi seurata ilman kirjautumista myös verkossa osoitteessa twitter.com/helsinkipoliisi 
 

Vastaa