Helsingin poliisin viikonloppu: epäilty henkirikos, tapon yritys ja kaksi törkeää pahoinpitelyä

Helsingin poliisi tutkii neljää erillistä väkivaltatapausta, jotka tapahtuivat perjantain 1.10. ja sunnuntain 3.10. välillä.

Helsingin poliisin väkivaltarikostutkinnan viikonloppu oli erittäin vilkas. Esitutkinnassa ovat muun muassa yksityisasunnossa tapahtunut epäilty henkirikos Laajasalossa, ampumistapaus Meri-Rastilassa, tapon yritys Kalliossa ja törkeä pahoinpitely Malmilla.

– Yhä useampiin väkivallantekoihin näyttäisivät liittyvän huumausaineet ja huumausainekauppa. Näistä poliisin tietoon tulevat vain vakavimmat tapaukset. Monesti osapuolet eivät ole kovinkaan halukkaita selvittämään tapahtunutta poliisin kanssa, kertoo rikostarkastaja Jari Koski.

Laajasalossa tapahtui epäilty henkirikos sunnuntaina

Poliisi tarkasti sunnuntaina 3.10. iltapäivällä Helsingin Laajasalossa sijaitsevan yksityisasunnon. Tarkistuskäynti tehtiin hätäkeskuksen ilmoituksen perusteella. Naapureiden mukaan asunnosta oli kuulunut aamulla avunhuutoja.

Asunnosta löytyi menehtynyt mies, jonka epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi.

– Tapauksesta on aloitettu esitutkinta, ja tapahtumien kulkua pyritään selvittämään rikospaikkatutkinnan ja kuulustelujen avulla, sanoo rikostarkastaja Jari Koski.

Tapausta tutkitaan tappona. Rikoksen johdosta ei ole suoritettu kiinniottoja. Asiasta tiedotetaan lisää tutkinnan edetessä.   

Kahden miehen välinen riita johti tapon yritykseen Kalliossa lauantaina

Helsingin poliisi epäilee, että noin 30-vuotias mies puukotti noin 35-vuotiasta miestä Kolmannella linjalla lauantaina 2. lokakuuta alkuillasta.

Hätäkeskukseen tuli hieman kuuden jälkeen illalla ilmoitus, jonka mukaan Kolmannen linjan ja Helsinginkadun risteyksessä oli tapahtunut puukotus. Uhria oli puukotettu useita kertoja ylävartalon alueelle. Teräaseen iskuista aiheutui uhrille vakavia viilto- ja pistohaavoja.

Poliisi sai epäillyn tekijän nopeasti kiinni tapahtumapaikan lähistöltä Alppikadulta.

– Esitutkinnan perusteella vaikuttaa siltä, että osapuolet tunsivat toisensa ja heille oli tullut riitaa keskinäisistä asioista, kertoo rikostarkastaja Jari Koski.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkimista muun muassa suorittamalla kuulusteluja.

Miestä ammuttiin jalkaan Meri-Rastilassa perjantai-iltana

Poliisi epäilee, että poliisille toistaiseksi tuntematon henkilö ampui noin 25-vuotiasta miestä jalkaan sisäpihalla Harustiellä 1. lokakuuta. 

Hätäkeskukseen tuli illalla kello 21.40 useita ilmoituksia, joiden mukaan osoitteessa Harustie 7 oli kuulunut laukausten ääniä. Samaan aikaan uhrin kaveri soitti hätänumeroon ja kertoi, että tätä oli ammuttu nilkkaan.

Poliisin alustavien selvitysten mukaan asianomistaja oli ollut ulkona tupakalla, kun kaksi hänelle tuttua henkilöä oli saapunut paikalle. Toinen heistä oli yrittänyt saada uhrilta tupakkaa, mistä hän kieltäytyi. Tästä seurasi sanaharkkaa uhrin ja epäillyn välillä. Riitely äityi nyrkkitappeluksi.

Epäilty poistui paikalta kauemmaksi noin 15 metrin päähän. Miehet jatkoivat huutelua toisilleen. Yhtäkkiä epäilty otti esiin aseen ja ampui useita laukauksia kohti asianomistajaa. Yksi laukauksista osui uhria nilkkaan.

– Asianomistaja ei ole halunnut juurikaan avata tapahtumien kulkua poliisille. Poliisi selvittää epäillyn ampujan henkilöllisyyttä, kertoo rikostarkastaja Jari Koski.

Tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä ja ampuma-aserikoksena. Esitutkinta on vasta alkuvaiheessa, mutta on mahdollista, että ampumisen motiivi liittyy huumausainekauppaan. Tämä kuitenkin täsmentyy vasta esitutkinnan edetessä.

Miestä puukotettiin kesken muuton Malmilla sunnuntaina

Hätäkeskus välitti sunnuntaina 3.10. iltapäivällä poliisille tehtävän, jonka mukaan Ylä-Malmilla sijaitsevalla Tyynelänkujalla oli tapahtunut puukotus. Paikalta tavattiin 36-vuotias miespuolinen puukotuksen uhri. Hänellä oli ylävartalon alueella pitkä viiltohaava.

Silminnäkijöiden mukaan Tyynelänkujalla sijaitsevassa asunnossa oli tehty muuttoa. Uhri oli ollut mukana kantamassa tavaroita. 

– Jossain vaiheessa paikalle oli tullut autollinen miehiä, joista yhden epäillään toistaiseksi tuntemattomasta syystä puukottaneen uhria asunnossa, sanoo rikostarkastaja Jari Koski.

Puukottaja ja muu seurue poistuivat paikalta. Uhri toimitettiin sairaalaan saamaan hoitoa.

Tapausta tutkitaan epäiltynä törkeänä pahoinpitelynä. Asian esitutkinta on vielä alkuvaiheessa, eikä jutusta ole toistaiseksi enempää tiedotettavaa.

Poliisia työllistivät viikonloppuna myös lähisuhdeväkivaltatapaukset

Viikonloppu oli muutoinkin väkivaltarikostutkinnassa varsin kiireinen. Rikostutkijat selvittivät muun muassa useita lähisuhdeväkivalta- ja seksuaalirikosepäilyjä.

Esimerkiksi perjantain ja lauantain välisenä yönä tapahtui lähisuhdeväkivaltatapaus, jota tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä pahoinpitely. Noin 45-vuotiaan miehen epäillään pahoinpidelleen noin 30-vuotiasta naista hakkaamalla, potkimalla ja kuristamalla siten, että uhri menetti tajuntansa useaan otteeseen.

Nainen löydettiin aamulla makaamasta porraskäytävästä, ja sivullinen henkilö ilmoitti asiasta hätäkeskukseen.

Vastaa