Huumeissa autoilijoita Oulussa

Lauantaina aamulla poliisi sai ilmoituksen Oulussa Palokankaantiellä ojaan suistuneesta autosta. Paikalla partio tapasi autoa kuljettaneen miehen. Hän antoi positiivisen tuloksen huumepikatestissä. Yksin autossa ollut mies ei loukkaantunut, eikä autokaan kärsinyt pahempia vaurioita. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, ajo-oikeudetta ajosta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Poliisipartio pysäytti epävarmasti liikkuneen autoilijan Meri-Toppilassa puolenpäivän aikaan. Kuljettaja vaikutti päihtyneeltä. Alkometrin tulos oli nolla, mutta huumepikatesti antoi aiheen epäillä miehen käyttäneen amfetamiinia ja huumaavia lääkeaineita.

Miestä käytettiin verikokeissa asian varmentamiseksi. Hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun ja mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Rikosilmoitus otsikoitiin nimikkeillä rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos.

Alkuillasta kello 19.45 aikaan poliisipartio oli suorittamassa pikkujoululiikenteen valvontaa Koskelantiellä. Paikalle autoillut mies vaikutti päihtyneeltä. Syyksi selvisi huumaavat aineet. Pikatesti osoitti miehen käyttäneen amfetamiinia. Tarkastuksessa huomattiin myös, että hänellä ei ollut ajo-oikeutta.

Mies määrättiin ajokieltoon epäillyn rattijuopumuksen, ajo-oikeudetta ajon ja huumausaineen käyttörikoksen vuoksi.

Yöllä sunnuntain puolella noin 02.30 aikaan Oulun ydinkeskustassa partio päätti tarkastaa oudosti liikkuneen auton kuljettajan kunnon. Kuljettaja puhalsi alkometriin 0.83 mg/l tuloksen. Häntä käytettiin verikokeessa tuloksen varmentamiseksi.

Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Partio kirjasi rikosilmoituksen törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Oulu, Oulun poliisilaitos, Pohjois-Pohjanmaa, Uutinen, Uutinen, Valvonta- ja hälytystoiminta

Vastaa