Takaa-ajo päättyi piikkimattoon Hämeessä

Varkaissa käynyt mies ajoi poliisipartioita karkuun Hämeenlinnassa. Kiukkuiset asiakkaat vastustivat järjestyksenvalvojia niin Riihimäellä kuin Lahdessakin. Muutoin kulunut vuorokausi oli poliisipartioille hyvin perinteinen niin tehtävämäärällisesti kuin tehtävien sisällöiltäänkin.

HÄMEENLINNA. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän lauantai-iltana Tuuloseen. Ilmoituksen mukaan aikaisemmin saman päivän aikana varkausrikokseen epäilty mies oli tullut palauttamaan anastamiaan tavaroita takaisin liikkeeseen ja hän vaikuttaa olevan päihtynyt.
Poliisipartio päästessä kohteeseen epäilty oli käynnissä olevassa henkilöautossa liikkeen pihassa. Miehen havaittua poliisiauton oli hän kiihdyttänyt autolla kovalla vauhdilla valtatie 12 suuntaan. Poliisipartio lähti auton perään tarkoituksenaan pysäyttää kyseinen henkilöauto. Kuljettaja ei kuitenkaan noudattanut hänelle näytettyä pysäytysmerkkiä vaan lähti pakenemaan poliisipartiota. 
Takaa-ajo suuntautui kohti Lahtea pakenijan ajaessa 170 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Pakenija kääntyi Tampereen valtatieltä Padasjoentielle kohti Padasjokea. Padasjoentiellä mies ajoi edelleen huomattavalla nopeudella korkeimmillaan 170 km/h, nopeusrajoituksen ollessa hetkellisesti 40 km/h ja alueella oli myös liikennevalot tietyömaan kohdalla. Mies ajoi työmaan kohdalla vasten punaisia liikennevaloja.
Takaa-ajon aikana miehen ajaminen oli vaarallista, hänen ajaessa vastaantulevien ajokaistoilla. Hän heitti autosta ulos erilaisia esineitä ajoradalle, poliisiauton eteen. Yksi esineistä oli painava jauhesammutin.
Yksi takaa-ajoon liittyneistä poliisipartioista asetti piikkimaton pakoreitille. Mies ajoi piikkimattoon ja pysähtyi pian piikkimattoon ajamisen jälkeen. 
Autoa kuljettanut nelikymppinen mies ei suostunut puhalluskokeeseen eikä huumepikatestiin, joten hänet vietiin verikokeisiin päihdyttävien aineiden selvittämiseksi. Miehellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Autosta löytyi vähäinen määrä huumausaineita.
Miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, kahteen huumausaineen käyttörikokseen, virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen, virkamiehen vastustamiseen sekä varkauteen. 

HÄMEENLINNA. Ajo-oikeudettoman kolmekymppisen miehen epäillään ajaneen henkilöautolla huumausaineiden vaikutuksen alaisena lauantai-iltana Hämeenlinnan Ojoisilla. Poliisipartio pysäytti miehen kuljettaman auton tarkastusta varten. Hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikokseen.

RIIHIMÄKI. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän puolenyön aikoihin Riihimäen keskustaan. Ilmoituksen mukaan ravintolan järjestyksenvalvoja painii asiakkaan kanssa.
Poliisipartio mennessä paikalle oli järjestyksenvalvoja saanut selätettyä asiakkaan. Parikymppinen mies oli hävittänyt narikkalappunsa ja yritti saada vaatesäilytyksen jonkun toisen takin mukaansa. Järjestyksenvalvojan poistaessa miestä ravintolasta oli mies tarttunut järjestyksenvalvojaa kurkusta ja tilanne oli edennyt siitä painiksi. Painin tiimellyksessä kaksikko kaatui pöydän päälle, minkä seurauksena se rikkoontui.
Asiakkaan epäillään syyllistyneen järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen sekä lievään vahingontekoon.

JOKIOINEN. Poliisipartiot olivat suorittamassa liikennejuopumusvalvontaa lauantaiaamuna Turun valtatiellä. Partiot pysäyttivät seitsemänkymppisen miehen kuljettaman henkilöauton valvontapaikassa. Mies puhalsi seulonta-alkometriin 2,28 promillea. Hänet vietiin verikokeeseen verenalkoholipitoisuuden määrittämiseksi.
Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

TAMMELA. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus mahdollisesta rattijuoposta lauantaina puolenpäivän aikoihin Turun valtatiellä. Poliisipartio tapasi kyseisen auton kymppitiellä ja totesi sen ajon olevan erittäin seilaava ja vaarallista. 
Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 1,2 promillea. Hänet vietiin verikokeeseen, jonka jälkeen hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

LAHTI. Kolmekymppinen nainen päätti ruokailla maksamatta buffet-ruokaa lauantaina aamupäivällä kauppaliikkeen ravintolassa Launeella. 
Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että nainen oli ottanut linjastolta ruokaa lautaselleen ja alkanut syödä sitä maksamatta. Vartijan puuttuessa asiaan oli nainen alkanut lyödä repullaan vartijaa ja sylkeä vartijan päälle.
Vartija sai naisen hallintaan ja luovutettua poliisipartiolle. Naisen epäillään syyllistyneen näpistykseen sekä järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen. 

LAHTI. Poliisipartio sai tehtävän tiellä seilaavasta henkilöautosta lauantaiaamuna. Partio sai havainnon kyseisestä autosta Lahden Kivimaalla. Partio pysäytti auton, jota kuljetti kolmekymppinen nainen. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,94 mg/l tuloksen, joten hänet vietiin tarkkuuslakometrikokeeseen. Sen tulos oli 0,70 mg/l.
Naisen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

LAHTI. Kolmekymppinen mies ajoi poliisipartiota vastaan ylinopeudella sunnuntaina hieman puolenyön jälkeen Lahden keskustan tuntumassa. Partio mittasi tutkalla nopeudeksi 76 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 50 km/h.
Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 0,64 mg/l tuloksen ja hänelle tehty huumepikatestikin oli positiivinen. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen sekä huumausaineen käyttörikokseen. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

SYSMÄ. Nuoren miehen epäillään pahoinpidelleen keksi-ikäistä miestä sunnuntain vastaisena yönä ravintolassa Sysmän keskustassa. Nuorukainen oli poliisin tietojen mukaan lyönyt yllättäen ravintolassa ollut miestä. Tekijä oli poistunut paikalta, mutta hänen henkilöllisyys on poliisin tiedossa. 
Poliisi tutkii tapahtunutta pahoinpitelynä.

Vastaa