Kaksi poliisiautoa kauhakuormaajalla tuhonnutta miestä epäillään murhan yrityksestä

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii tapausta, jossa miehen epäillään tuhonneen kauhakuormaajalla kaksi poliisiautoa ja uhanneen poliisin henkeä Hattulassa 21.11. Esitutkinnan tässä vaiheessa miestä epäillään murhan yrityksestä, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Hämeen poliisilaitoksen partio havaitsi noin kello 1.22 Aulangontiellä holtittomasti liikkuneen kauhakuormaajan, joka ajautui välillä vastaantulevan liikenteen kaistalle. Poliisi pyrki kiinnittämään kuljettajan huomion pysäytysvaloilla ja hälytysäänillä, mutta hän jatkoi matkaansa.

Laukkumäentien risteyksessä kuljettaja käänsi kauhakuormaajan ympäri ja ajoi kohti tehtävälle liittyneitä poliisipartioita. Poliisi perääntyi hetkellisesti, jolloin kuljettaja ajoi läheisen kiinteistön pihaan. Pihassa kuljettaja kytki kauhakuormaajan työvalot päälle ja nosteli kauhaa.

Poliisilla oli oletus kuljettajan henkilöllisyydestä, ja tämä vastasikin puhelimeen kauhakuormaajan ohjaamosta. Usein puheluiden aikana hän uhkasi ajaa poliisien ja poliisiautojen päälle. Noin kahden ja puolen tunnin neuvotteluiden jälkeen epäilty lähti liikkeelle ja ajoi päin kahta poliisiautoa. Molemmat poliisiautot tuhoutuivat korjauskelvottomaksi. Niiden sisällä ei törmäyshetkellä ollut poliiseja.

Jotta rikoksesta epäillyn vaarallinen toiminta saatiin loppumaan, poliisi ampui laukauksia kauhakuormaajan moottoritilaa kohti. Laukaukset eivät pysäyttäneet kauhakuormaajaa, ja epäilty ajoi viereisen kiinteistön pihaan, jossa hän nousi kuormaajasta. Tämän jälkeen hänet saatiin poliisin hallintaan.

Tehtävälle liittyi tapahtumien aikana useita poliisipartioita. Alue eristettiin muulta liikenteeltä sivullisten turvaamiseksi.

Esitutkinnan tässä vaiheessa poliisi epäilee kauhakuormaajaa kuljettanutta miestä murhan yrityksestä, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tutkinnanjohtaja Jyrki Kallion mukaan esitutkinta on tapahtumien osalta vasta alkuvaiheessa, ja asianosaisia tullaan kuulustelemaan mahdollisimman nopealla aikataululla. Kukaan poliiseista ei loukkaantunut fyysisesti tilanteessa.

Asian esitutkinnasta vastaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos. Poliisin aseenkäytön osalta tapausta selvittää syyttäjä.

Vastaa