Liikennerikoksia Pohjois-Karjalassa

Ulosajoja Outokummussa, Kiteellä Joensuussa ja Liperin Viinijärvella, hirvikolari Kiteellä.

Perjantai-iltapäivällä kello neljän jälkeen Harmaasalontiellä Outokummussa sattui henkilöauton ulosajo. Paikalle saapui pelastuslaitoksen ja poliisin yksiköitä. Henkilöauto oli ojassa ja jäljistä voitiin päätellä sen pyörähtäneen katon kautta ympäri, osuneen isoon kiveen ja lopulta puuhun. Paikalta oli tavattu ainoastaan mieskuljettaja, joka oli tilanteessa tajuissaan mutta päihtynyt. 
Loukkaantunut kuljettaja puhalsi alkometriin 1,54 promillea ja näin häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 

Perjantai-iltana puoli yhdeksän aikaan Rääkkylässä, Oravisalontiellä, ajautui henkilöauto rajusti ulos tieltä . Kuljettajana ollut nuori mies loukkaantui vakavasti ja hänet kiidätettiin sairaalahoitoon. Autossa oli matkustajana kaksi nuorukaista, jotka selvisivät lievillä vammoilla.

Perjantai-iltana puoli kymmenen aikaan Joensuuntiellä Kiteellä henkilöauto oli ajettu ulos tieltä. Poliisille ilmoitettujen havaintojen mukaan auton luona oli kaksi henkilöä. Poliisin ja pelastuslaitoksen yksikön tultua paikalle selvisi, ettei kummallakaan henkilöllä ollut ajo-oikeutta ja he olivat päihtyneitä. Toinen mahdollisista kuljettajista oli käyttänyt huumaavia lääkkeitä ja toinen heistä puhalsi alkometriin 0,73 promillea. Asian selvittely jatkuu esitutkinnassa.

Perjantaina kello puoli yhdeksän aikaan illalla poliisi osui paikalle, kun henkilöauto oli peruutettu ulos tieltä risteysalueella Hammaslahdentiellä Joensuussa. Paikalla oli päihtynyt nainen, joka puhalsi 2,50 promillea. Ilmeni, että mahdollinen kuljettaja oli poistunut autolta metsään. Poliisikoira teki työnsä ja löysi päihtyneen miehen ojasta. Mies puhalsi 2,80 promillea. Asian selvittely jatkuu useiden rikosnimikkeiden osalta. 

Lauantaiaamuna puoli viiden aikaan Viinijärvellä henkilöauto oli ajettu ulos tieltä. Poliisille kerrottiin, että kuljettaja oli poistunut autosta. Poliisi tavoitti autoa kuljettaneen nuoren naisen, joka puhalsi alkometriin 2,22 promillea. Nainen oli sammunut läheisen talon pyykkitelineelle. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.  Hirvikolari Kiteellä.
Perjantaina kello kahdenkymmenen jälkeen sattui hirvikolari Kiteellä Kiteenlahdentiellä. Hirvi oli juossut tielle, törmännyt henkilöautoon ja jatkanut matkaansa metsään. Henkilövahinkoja ei akuutisti todettu syntyneen. Autoon tuli vaurioita ja muun muassa sen tuulilasi oli rikkoontunut. Poliisi hälytti suurriistavirka-avun paikalle ja riistanhoitoyhdistyksen miehet lähtivät jäljittämään loukkaantunutta hirveä. 

Yksi kommentti artikkeliin ”Liikennerikoksia Pohjois-Karjalassa”

Vastaa