Liikennevalvonnan yhteydessä paljastui törkeä huumausainerikos

Sisä-Suomen alueella tavattiin ajo-oikeudettomia ja päihtyneitä kuljettajia sekä ylinopeuksia liikenteessä.

Ajo-oikeudetonta kuljettajaa epäillään törkeästä huumausainerikoksesta

Poliisipartio valvoi liikennettä Sastamalan Häijäässä 15.9.2021 noin kello 03 ja päättivät pysäyttää henkilöauton kuljettajan kunnon tarkistamiseksi. Poliisille selvisi, että kuljettajana toimi ajo-oikeudeton henkilö. Henkilöautossa matkustajana oli yksi henkilö. Drugwipe huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen kuljettajalle. Partio suoritti paikanetsinnän autoon ja kuljettajan ja matkustajan repuista löytyi epäiltyä huumausainetta. Huumausaineen määrä oli punnittaessa varsin suuri. 

Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, huumausaineen käyttörikokseen ja törkeään huumausainerikokseen. Kuljettaja myös määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Matkustajana olleen henkilön epäillään syyllistyneen huumausainerikokseen. 

Päihtynyt kuljettaja suistui ojaan Kyyjärvellä

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen ojaan suistuneesta ajoneuvosta Vaasantiellä Kyyjärvellä 15.9.2021 kello 22.45. Paikan päällä poliisille selvisi, että kuljettaja oli vahvasti päihtynyt. Tapahtumapaikan jäljistä oli pääteltävissä, että noin 50 metriä ennen ulosajopaikkaa ajoneuvo oli ajautunut kulkusuunnassa oikealle pientareelle, josta korjausliikkeen seurauksena lähtenyt luisuun, kulkenut yli vastaantulevan liikenteen kaistan, ja osunut tien vasemmalla puolella olevaan puuhun. 

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Kuljettaja toimitettiin tapahtumapaikalta jatkohoitoon. 

Päihtynyt kuljettaja Pihtiputaalla ilman takarengasta

Poliisi sai 18.9.2021 kello 18 hätäkeskuksen kautta tehtävän epäilyttävästi liikkuneesta ajoneuvosta Asematiellä Pihtiputaalla. Tapahtumapaikalla poliisille selvisi kuljettajan olevan ajo-oikeudeton ja ajoneuvon toisen takarenkaan tilalla oli ainoastaan vanne. Kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Ajoneuvossa oli myös kiinni rekisterikilvet, mitkä eivät kuuluneet ajoneuvoon. Henkilö vietiin kiinniotettuna Äänekosken poliisiasemalle.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. 

Ylinopeutta Muuramessa ja Lempäälässä

Jyväskylän liikenneyksikön partio valvoi liikennettä Keljon moottoritiellä 19.9.2021 noin kello 21, kun partio havaitsi takaa silminnähden kovaa vauhtia lähestyvän moottoripyörän. Partio jatkoi Keljon rampista ylös ja havaitsi moottoripyörän jatkavan kovaa vauhtia kohti Muuramea. Partio mittasi moottoripyörän nopeudeksi 159km/h, nopeusrajoituksen ollessa 80km/h. Moottoripyörän kuljettaja pysäytettiin Pukkiniityn parkkialueella. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. 

Partio valvoi nopeuksia 3-tiellä Lempäälässä 19.9.2021 noin kello 1.50. Pirkanhovin kohdalla Tampereen suuntaan ajoi ylinopeutta henkilöauto, jolle partio mittasi nopeudeksi noin 200km/h useiden kilometrien ajan. Ajoneuvossa oli kyydissä kaksi matkustajaa. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. 

Vastaa