Päihtyneenä pakettiautolla poliisia pakoon

Hämeen poliisilaitoksen alueella jäi kiinni vuorokauden aikana 11 rattijuoppoa, joista kuusi autoili huumausaineiden vaikutuksen alaisina ja kolmen kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen.

LAHTI. Poliisipartiolla oli tarkoitus pysäyttää pakettiauto liikennetarkastusta varten lauantaiaamuna Lahden Heinlammissa. Partio kääntyi sitä vastaan ajaneen pakettiauton perään ja sen kuljettaja lähti välittömästi ajamaan karkuun kovalla nopeudella. 
Takaa-ajo jatkui Kytölän kautta Ahtialaan pakenevan auton ajaessa huomattavaa ylinopeutta pääasiassa 50 km/h nopeusrajoitusalueella. Partio sai pysäytettyä auton Ahtialantielle. Autoa kuljetti ajo-oikeudeton kolmekymppinen mies, jonka huumepikatesti oli positiivinen.
Kuljettaja otetiin kiinni epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

LAHTI. Nelikymppisen miehen epäillään kuljettaneen henkilöautoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena lauantaiaamuna Lahden Niemessä. Poliisipartiota vastaan tuli henkilöauto, jonka partio päätti pysäyttää tarkastusta varten. Autoa kuljettaneella miehellä ei ole henkilöauton kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta ja hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Hänet kuulusteltiin epäiltynä rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

LAHTI. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän puolenyön jälkeen Lahden keskustan ravintolaan, jossa ilmoituksen mukaan asiakas riehuu ja oli käynyt järjestyksenvalvojaan kiinni. Partiolle selvisi, että järjestyksenvalvoja oli pyytänyt oven eteen jäänyttä naisasiakasta poistumaan, koska tämä esti muiden liikkumista. Nainen oli närkästynyt tilanteessa ja alkanut huutaa. Naisen seurassa ollut mies oli hyökännyt järjestyksenvalvojan kimppuun sillä seurauksella, että ravintolan eteisessä oli syntynyt käsirysy. Tilanteen aikana eteisen lasiseinä oli rikkoontunut ja järjestyksenvalvojan oli saanut haavan käteensä.
Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja päihtynyt kaksikko vietiin putkaan selviämään.

LAHTI. Poliisipartio tapasi ajokiellossa olevan parikymppisen miehen kuljettamassa henkilöautoa myöhään lauantai-iltana Lahden Tonttilassa. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Miehellä on 16 aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

LAHTI. Parikymppisen naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen sunnuntain vastaisena yönä kello neljän aikoihin Lahden Mukkulassa. Hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen huumausaineille.

LAHTI. Parikymppiselle miehelle kirjoitetiin 45 päiväsakkoa epäillystä rattijuopumuksesta. Poliisipartio miehen kuljettamassa henkilöautoa Lahden Möysässä puolen yön aikoihin. Hän puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,41 mg/l. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

HEINOLA. Järjestyksenvalvoja oli poistamassa parikymppistä naisasiakasta puolen yön aikoihin keskustan ravintolasta, kun nainen oli alkanut vastustamaan poistamista. Hän oli potkinut ja raapinut järjestyksenvalvojaa, joten poliisipartio kirjoitti hänelle sakkovaatimuksen järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

HÄMEENLINNA. Poliisipartio sai hätäkeskukselta näpistystehtävän lauantaina iltapäivällä kauppaliikkeeseen Parolassa.  Ilmoituksen mukaan vartija oli ottanut kiinni kolmekymppisen miehen ja odottaa partiota. Miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa huumausaineita huumausainerikoksen verran. 

HÄMEENLINNA. Lauantaina iltapäivällä tapahtui neljän henkilöauton onnettomuus Härkätiellä. Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville onnettomuuden tapahtumakulun. Henkilöauton ja perävaunuyhdistelmän kuljettaja oli ajanut Härkätietä Parolantien suunnasta Tampereentien suuntaan. Hän oli pysähtynyt suojatien eteen, kun takana tullut henkilöauto törmäsi perävaunuun. Tämän jälkeen perävaunuun törmänneen henkilöauton perään törmättiin ja vielä autojonossa neljäntenä tullut auto törmäsi edellä ajaneen auton perään.
Kaksi autoista vaurioitui hinauskuntoon ja yksi kuljettajista vaati ensihoidon toimia tapahtumapaikalla. Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

HÄMEENLINNA. Kolmekymppisen miehen epäillään syyllistyneen pahoinpitelyyn ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen sunnuntain vastaisena yönä. Järjestyksenvalvoja oli mennyt ravintolassa vahvasti päihtynyttä ja sammunutta miestä. Herättyään hän oli alkanut käyttäytymään aggressiivisesti pyrkien estämään poistamisen ravintolasta. Mies oli yllättäen lyönyt järjestyksenvalvojaa päähän. Mies otettiin kiinni asiassa.

JANAKKALA. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän lauantaina puolenpäivän aikoihin Tervakoskelle. Ilmoituksen mukaan henkilöauto oli suistunut tieltä ja sen kuljettaja vaikuttaa päihtyneeltä. Partio sai selville, että kuusikymppinen mies oli menettänyt kuljettamansa auton hallinnan suistuen kulkusuunnassaan vasemmalle ojaan oikea kylki edellä törmäten puuhun.
Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometrilaitteeseen 2,52 promillea. Hänet vietiin sairaalaan tarkastukseen ja samalla hänestä otettiin verikoe veren alkoholipitoisuuden määrittämiseksi. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

JANAKKALA. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus lauantai-iltana, että huoltoasemalta oli lähtenyt mies ajamaan päihtyneenä mopolla. Poliisipartio tapasi kyseisen mopon tiellä 130 Tervakoskella. Mopoilija kaatui ja mopon takana ajanut henkilöauto joutui väistämään vastaantulevien ajokaistalle välttääkseen törmäyksen mopoon. Mopoa kuljettanut kuusikymppinen mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet käytetiin tarkkuusalkometrikokeessa, jonka tulos oli 0,61 mg/l. Mopoilijan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

RIIHIMÄKI. Poliisipartio pysäytti parikymppisen naisen kuljettaman henkilöauton tarkastusta varten lauantaina iltapäivällä. Hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen ja autoon tehdyssä paikanetsinnässä löytyi vähäinen määrä huumausaineita. Naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

RIIHIMÄKI. Kolmekymppisen naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja kahteen humausaineen käyttörikokseen lauantaina iltapäivällä Kinturissa. Hän vaikutti päihtyneeltä, muttei suostunut huumepikatestiin. Autoon tehdyssä paikanetsinnässä löytyi huumausaineita huumausaineen käyttörikoksen verran.

HUMPPILA. Keski-ikäisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen lauantai-iltana Porintiellä. Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän, jonka mukaan auto oli pysäköity osittain ajoradalle. Autoa kuljettanut mies puhalsi seulonta-alkometriin 1,00 mg/l. Hänet vietiin verikokeeseen ja hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen.

FORSSA. Nelikymppinen mies kuljetti henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena sunnuntain vastaisena yönä kello kolmen aikoihin Tampereentiellä. Hän puhalsi tarkkuusalkometrikokeeseen 0,49 mg/l tuloksen. Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja partio kirjoitti hänelle sakkovaatimuksen.

Vastaa