Poliisi tutkii Tampereella tapahtunutta epäiltyä lapsiin kohdistunutta ahdistelutapausta

22.9.2021 15.29
Uutinen

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii sunnuntaina 19.9.2021 Tampereella tapahtunutta epäiltyä lapsiin kohdistunutta ahdistelutapausta. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritys.

Ryhmä lapsia oli sunnuntaina Hatanpään Sale-kaupan edustalla ja lähistöllä, jossa he olivat tekemisissä sähköpotkulaudalla liikkuneen mieshenkilön kanssa. Mies saapui paikalle hieman ennen klo 13. Yksi lapsista oli lainannut luvallisesti miehen sähköpotkulautaa hetken aikaa. Mies oli itsekin ajellut sähköpotkulaudalla kaupan ympäristössä, eikä ollut kaiken aikaa yhdessä lasten kanssa. Lapset olivat kaupan lähistöllä noin klo 13.15 saakka. Nämä seikat on voitu todeta valvontakameran tallenteelta. 

Tapahtumien tarkka kulku on tämän jälkeen hieman epävarma, mutta lapset olivat pian tämän jälkeen poistuneet läheisen kadun, Siirtolapuutarhakadun suuntaan. Osa lapsista oli liikkeellä polkupyörällä, osa kävellen. Lapset olivat kertomansa mukaan havainneet, että heitä oli seurannut mieshenkilö.  

Miehen kerrotaan tarttuneen seurueessa olleeseen tyttöön kiinni Siirtolapuutarhankadulla ja tässä yhteydessä miehen penis olisi mahdollisesti ollut näkyvillä. Lapset olivat päässeet poistumaan tästä tilanteesta ja olivat menneet kertomaan tapahtumasta aikuisille. 

Valvontakameran tallenteesta on voitu todeta, että lasten kanssa oli kaupan läheisyydessä tekemisissä mieshenkilö, jolla oli tummat vaatteet, huppu päässä ja maski kasvoillaan. Lapset ovat toisaalta kertoneet, että myöhemmässä vaiheessa vaatetus olisi mahdollisesti ollut erilainen ja on kerrottu mm. punaisesta lippalakista ja keltaisesta väristä vaatteessa. Lasten mukaan mies oli puhunut englantia. 

Mikäli tällaisesta tapahtumasta on havaintoja tai tietoja, pyydetään ensisijaisesti olemaan yhteydessä tutkivan ryhmän sähköpostiin pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi tai virka-aikana numeroon 050 3998 024. 

Asiasta ei ole toistaiseksi lisää tiedotettavaa. 

Vastaa