Muutamia rattijuoppoja ja kaahareita jäi kiinni Hämeessä

23.9.2021 10.52
Uutinen

Hämeessä poliisipartioilla oli niin sanottuja perustehtäviä pitkin vuorokautta. Tehtäviä oli vuorokauden aikana hieman vajaa 200. Muutamia rattijuoppoja jäi kiinni ja yksi autoilija hurjasteli itsensä ajokieltoon.

HÄMEENLINNA

Poliisipartiota vastaan ajoi henkilöauto ylinopeutta torstain vastaisena yönä kello viiden aikoihin valtatiellä 12 Lammilla. Partio mittasi tutkalla auton nopeudeksi 105 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Partio kääntyi auton perään ja mittasi sen nopeudeksi vielä 137 km/h, nopeusrajoituksen ollessa edelleen 80 km/h. Autoa kuljettanut nelikymppinen mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

JANAKKALA

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle keskiviikkona iltapäivällä tehtävän Juttilantien ja Turengintien risteykseen. Ilmoituksen mukaan kyseisessä risteyksessä oli tapahtunut henkilöauton ja polkupyörän törmäys.

Tapahtumapaikalla partio sai selville, että henkilöauton kuljettaja oli ajanut Tohvelantietä ylittäen Turengintien ja hänellä oli tarkoitus ajaa Juttilantielle. Polkupyöräilijä oli ajanut Viralan suunnasta kevyenliikenteenväylää tarkoituksenaan ylittää Juttilantie pyörätien jatkeen ollutta suojatietä käyttäen. Henkilöauto törmäsi polkupyörään, jonka kyydissä tarakalla oli matkustaja. Polkupyöräilijä kaatui törmäyksen voimasta ja hän loukkasi itsensä. Hänet vietiin sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin. Myös kyydissä ollut sai lieviä vammoja.

Henkilöautoa kuljettaneen miehen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

HATTULA

Parikymppisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen torstain vastaisena yönä kello yhden aikoihin Helsinki-Tampere valtatiellä. Partio mittasi etelän suunnasta tulleen henkilöauton nopeudeksi 150 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 120 km/h. Partio lähti tavoittamaan kyseistä autoa ja partio mittasi auton nopeudeksi vielä 147 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 100 km/h.

Autoa kuljettanut parikymppinen mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

RIIHIMÄKI

Poliisipartio tapasi kolmekymppisen miehen kuljettamassa henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena puolenyön jälkeen Riihimäen keskustassa. Mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,60 mg/l. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

LAHTI

Ajokiellossa oleva kolmekymppinen mies kuljetti henkilöautoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena keskiviikkona iltapäivällä Lahden keskustassa. Miehellä on 10 aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä. Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

Vastaa