Poliisimuseossa ei enää kävijämäärärajoitusta – tervetuloa ilman ajanvarausta!

Museokävijöiden ei enää tarvitse varata vierailuaikaa etukäteen, sillä Poliisimuseoon pääsee jatkossa ilman ajanvarausta.

– Koronavirustilanne jatkuu Suomessa kuitenkin edelleen, joten toivomme, että 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat museovieraat käyttävät suu- ja nenäsuojaa tiloissamme. Huolehdithan myös hyvästä käsihygieniasta, noudatat turvaväliohjeita ja tulet meille vierailulle vain terveenä, muistuttaa tutkija Maritta Jokiniemi Poliisimuseosta.

Poliisihaalarit ja pelit jälleen käytössä

Osa museon toiminnoista on ollut pois käytöstä koronatilanteen takia. Nyt muun muassa Poliisikamari Pokelan pienet poliisihaalarit pääsevät pois varastosta ja lapset voivat taas pukeutua niihin.

– Avaamme jälleen käyttöön myös pelihuoneen, jossa voit kokeilla partioajopeliä. Havaitsetko, mitä kaikkea liikenteessä ja poliisiautossa tapahtuu? Poliisi ja rosvo -tietovisassa pääset testaamaan poliisin työn ja rikoshistorian tuntemustasi. Supo-pelissä on kuva-arvoituksia, joiden avulla voit päätellä tiedustelun maailmaan liittyvää slangia. Myöhemmin syksyllä avaamme lisäksi uudistetun rikospaikkatilan. 

Puhdistamme museon pelilaitteet ja lainattavat kosketusnäyttökynät säännöllisesti. Partioautopelissä käytettäviin VR-laseihin on myöhemmin syksyllä saatavissa kertakäyttöisiä kasvosuojia.

Poliisimuseo on avoinna tiistaista perjantaihin kello 10–15 ja lauantaisin kello 12–17. Sisäänpääsy on ilmainen.

Katso vinkkejä museokäyntiin Vierailijalle-sivulta
Tutustu Tekemistä ja kokemista -sivuun

Vastaa