Pyörävarkaalla oli hallussa huumeita ja murtovälineitä Hämeenlinnassa

Hämeen poliisilla oli tehtävämäärällisesti normaali viikonlopun aloitus. Poliisipartioilla oli tehtäviä vuorokauden aikana hieman yli 300. Alueella jäi muutama polkupyörävaras kiinni ja jokunen rattijuoppokin tavattiin liikenteessä.

Kanta-Hämeessä pyörävarkaan epäillään syyllistyneen muihinkin rikkoksiin kuin varkauteen. Lopella rattijuoppo yritti uunottaa poliisipartiota toisen henkilön tiedoilla

HÄMEENLINNA

Poliisipartio havaitsi miehen touhuamassa polkupyörän kimpussa lauantain vastaisena yönä kello yhden aikoihin Hämeenlinnan rautatieaseman läheisyydessä. Partio meni selvittämään miehen aikeita ja ilmeni miehen olevan anastamassa kyseistä polkupyörää. Kolmekymppinen mies otettiin kiinni epäiltynä varkauteen. Hänen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä huumausaineita ja murtovälineitä.
Poliisi tutkii tapahtunutta varkautena, huumausaineen käyttörikoksena ja murtovälineen hallussapitona.

HÄMEENLINNA

Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän lauantai-iltana kello kuuden aikoihin Aleksis Kivenkadun ja Luolajantien risteykseen. Ilmoituksen mukaan kyseisessä risteyksessä oli kahden auton kolari. Partio sai tapahtumapaikalle selville, että nuori mies oli ajanut henkilöautolla Rengontietä tarkoituksena ylittää Aleksis Kivenkatu Luolajantielle. Hän ei olut huomannut risteävää tietä ajanutta pakettiautoa vaan törmäsi sen kuljettajanpuoleiseen kylkeen. Nuoren miehen ajosuunnassa oli väistämisvelvollisuutta osoittava liikennemerkki. Toinen autoista vaurioitui hinauskuntoon ja yksi kolarin osallisista vietiin sairaalaan tarkastuksiin.
Nuoren miehen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

LOPPI

Poliisipartio havaitsi myöhään perjantai-iltana Hyvinkääntiellä hitaasti ajavan henkilöauton. Partio päätti pysäyttää kyseisen auton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Kuljettaja vaikutti päihtyneeltä, joten hänelle tehtiin huumapikatesti ja se oli positiivinen.
Miehellä ei ollut mukana ajokorttia eikä muitakaan henkilöllisyyspapereita. Hän kertoi partiolle henkilötiedot, mutta poliisille heräsi epäilyn niistä, koska auton kyydissä ollut kuljettajan tyttöystäväksi esittäytynyt nainen ei muistanut tai tiennyt miehen sukunimeä. Kuljettaja toisti partiolle useasti toisen henkilötiedot, mutta putkaan laitettaessa hän lopulta kertoi omat henkilötietonsa.
Kolmekymppisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, huumausaineen käyttörikokseen ja väärien henkilötietojen antamiseen. Kyydissä olleen kolmekymppisen naisen puolestaan epäillään syyllistyneen huumausaineen käyttörikokseen, koska hänen hallusta löytyi vähäinen määrä huumausaineita.

Päijät-Hämeessä pääosaa esittivät tieltä suistuneet rattijuopot

LAHTI

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän puolenyön jälkeen Lahden Tonttilaan. Ilmoituksen mukaan henkilöauto oli katollaan ojassa ja auton vieressä oli päihtyneeltä vaikuttanut henkilö. Poliisipartio tapasi tapahtumapaikalta kolmekymppisen miehen, jonka epäillään kuljettaneen ojassa katollaan olevaa henkilöautoa. Jäljistä päätellen autolla oli ajettu Liitoskadun suunnasta Ala-Tonttilankadulle, jossa se oli ajautunut kulkusuunnassaan oikealle ojaan katolleen.
Kuljettajaksi epäilty mies puhalsi seulonta-alkometriin 0,87 mg/l tuloksen. Hänet käytettiin verikokeissa verenalkoholipitoisuuden määrittämiseksi ajohetkellä. Mies otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

LAHTI

Poliisipartio havaitsi henkilöauton jättävän noudattamatta puunaisen liikennevalon puolenyön aikoihin Lahden keskustassa. Partio pysäytti auton tarkastusta varten ja puhallutti sen kuljettajan. Auto kuljettanut parikymppinen mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,54 mg/l. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

IITTI

Keski-Ikäisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta perjantai-iltana Iitintiellä. Partio pysäytti miehen kuljettaman pakettiauton tarkastusta varten. Kuljettaja on ajokiellossa ja hänellä on seitsemän aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Mies vaikutti päihtyneeltä, muttei suostunut huumepikatestiin. Hänet vietiin verikokeeseen asian selvittämiseksi.  HOLLOLA. Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän perjantaina iltakuuden aikoihin Salpakankaalle. Ilmoituksen mukaan auto oli suistunut tieltä ja törmännyt puuhun Terveystien ja Tiilijärventien risteyksessä. Poliisipartiolle selvisi, että parikymppinen mies oli joistain syystä suistunut tieltä kuljettamallaan henkilöautolla kulkusuunnassaan oikealle törmäten puuhun. Kuljettaja vietiin sairaalaan tutkimuksiin ja häneltä otettiin verikoe mahdollisten veressä olevien päihdyttävien aineiden selvittämiseksi.
Tapahtunutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja rattijuopumuksena.

Vastaa