Rattijuopumuksia Meri-Lapissa

Meri-Lapissa jäi kiinni neljä rattijuoppoa. Kolme perintäistä alkorattista ja yksi huumeratti.

Rattijuopumuksia


Poliisipartio havaitsi Torniossa Jokivarrentiellä kevyenliikenteen väylällä kaksi henkilöä ajamassa mopolla lauantaina 10.6.2023 kello 10.15. Kuljettajalla tai kyytiläisellä ei ollut kypärää. Kuljettajaksi osoittautui 34 -vuotias mies, joka puhalsi tuloksen 0,50 mg/l. Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen.

Poliisipartio havaitsi Kemissä ajoneuvon sunnuntaina 11.6.2023 kello 03.25, jota oli etsitty aikaisemmin päivällä liittyneeseen tehtävään. Partio sai pysäytettyä ajoneuvon Nahkurinkadulle. Kuljettajaksi osoittautui poliisin entuudesta tuntema 35-vuotias paikkakuntalainen mies, jolla ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Tämä oli miehelle 10. kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisällä. Miehelle suoritettu huumausaineenpikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Miehen epäillään syyllistyneen asiassa rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. 

Hätäkeskukseen tuli kaksi ilmoitusta sunnuntaina 11.6.2023 noin kello 04.00, että Kemissä kaksi autoilijaa on mahdollisesti päihteiden vaikutuksen alaisena. Toisen ilmoituksen mukaan Kemissä Kauppakadulta on lähtenyt liikkeelle henkilöauto, jonka kuljettaja on mahdollisesti humalassa. Partio tapasi tuntomerkkeihin sopivan ajoneuvon Nahkurinkadulla, jonka kuljettajaksi osoittautui poliisin entuudesta tuntema 33-vuotias paikkakuntalainen mies. Miehelle suoritettu puhalluskoe antoi tuloksen 1,45 promillea. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Toisen ilmoituksen mukaan Valtakadulta on lähtenyt citymaasturi, jonka kuljettaja on mahdollisesti humalassa. Partio havaitsi tuntomerkkeihin sopivan ajoneuvon lähtevän liikkeelle ja sain nopeasti pysäytettyä ajoneuvon. Kuljettajaksi osoittautui myöskin 33 -vuotias mies. Miehelle suoritettu puhalluskoe antoi tuloksen 0,83 mg/l. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja hänet tuotiin kiinniotettuna Kemin poliisivankilaan. 

Vastaa