Meri-Lapissa ajettiin autoilla huumeissa ja rikottiin ikkunoita

Kemissä ja Torniossa ajettiin henkilöautoilla huumeiden vaikutuksen alaisena. Torniossa rikottiin ikkunoita purkukerrostalosta.

Rattijuopumuksia

Kemissä ja Torniossa jäi kiinni huumeiden vaikutuksen alaisena ajelleita autoilijoita 9.10.2021. Kemissä ajo-oikeudeton 41 -vuotias mies autoili Keskuspuistokadulla noin kello 12.00. Miehelle suoritettu huumausaineenpikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Tämä oli miehelle 31. kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisällä. Torniossa ajo-oikeudeton 32 -vuotias nainen autoili Kemintiellä noin kello 15.45. Nainen oli poissaolevan oloinen ja tokkurainen. Naiselle suoritettu puhalluskoe oli nolla, mutta hän kieltäytyi huumausainepikatestistä. Kemissä ajo-oikeudeton 36 -vuotias mies autoili Ajoksentiellä noin kello 16.30. Mies oli silminnähden päihtynyt, hänen puheensa sammalsi ja hän oli hermostunut. Miehellä oli hallussaan huumausaineiden käyttövälineitä. Mikäli on epäilys huumeiden vaikutuksen alaisena ajamisesta, käytetään henkilö verikokeissa päihdyttävän aineen toteamiseksi. Kaikki kolme päihtyneenä autoilleet ovat poliisille entuudesta tuttuja paikkakuntalaisia. Heidän epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

Vahingonteko

Torniossa Tellervontiellä rikottiin purkukerrostalosta ikkunoita 9.10.2021 noin 23.45. Paikalla oli havaittu nuorisoa otsalamppujen kanssa ikkunoiden rikkomisesta aiheutuneiden äänien aikaan. Hetkeä myöhemmin paikalta oli poistunut neljä nuorta pyörillä ja sähkömopolla Jokivarrentien alittavan alikulun suuntaan. Ainakin yksi paikalla olleista on loukannut itseään, koska paikalta lähti runsaasti verijälkiä. Poliisi muistuttaa nuorisoa kunnioittamaan toisten omaisuutta. Mikäli rikot jotain olet velvollinen sen korvaamaan. Myös vanhempien on syytä muistutella asiasta lapsiaan. Mikäli teit havaintoja asiasta, ilmoita niistä numeroon 0295466156 tai meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi

Yksi kommentti artikkeliin ”Meri-Lapissa ajettiin autoilla huumeissa ja rikottiin ikkunoita”

Vastaa