Juhannuksen meno- ja paluuliikennettä valvotaan Itä-Uudellamaalla

Juhannusliikennettä valvotaan näkyvästi 22.−25.6.2023 Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueen pääväylillä sekä kesämökkipaikkakunnilla. Juhannuksen aikaan tapahtuva liikenteen määrän kasvu pääteillä huomioidaan poliisilaitosten liikennevalvonnan suuntaamisessa ja liikenneturvallisuusviestinnässä.

– Torstaina ja perjantaina valvonta keskittyy Porvoon, Lahden ja Tampereen moottoriteille sekä muille vilkkaasti käytetyille reiteille huomioiden erityisesti suositut mökkiseuduille johtavat reitit. Perjantai-iltapäivästä liikennevalvonnan painopiste siirretään liikennepäihtymykseen huvialueiden välittömässä läheisyydessä sekä mökkiteillä ja -vesillä. Sunnuntaina iltapäivästä alkaen valvontaa kohdistetaan taas torstain ja perjantain tapaan isommille väylille, ylikomisario Timo Leppälä Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta toteaa. 

Kuljettajien ajokuntoa valvotaan tehostetusti koko maassa

Poliisi valvoo tehostetusti kuljettajien kuntoa, ajonopeuksia ja -tapoja niin maalla kuin vesillä, myös juhannusliikenteessä. Tehovalvontaa toteutetaan erityisesti torstaina ja perjantaina sekä paluuliikennettä sunnuntaina. Valvontajakso aikana rattijuopumus- ja ajoterveysvalvontaa keskitetään pienemmille teille, eli kesämökkiliikenteeseen. Poliisi tekee maanteillä myös massapuhallutuksia.

Suurten ylinopeuksien määrät ja rattijuopumukset kasvavat kesäisin 

Erityinen riskiryhmä juhannusliikenteessä ovat nuoret tielläliikkujat, joilla riskikäyttäytyminen liikenteessä liittyy kesätapahtumiin ja muuhun vapaa-ajan viettoon. Kesä-elokuun aikana tapahtuu myös lähes kolmannes koko vuoden liikennekuolemista. Tyypillisin kesäkauden henkilövahinko-onnettomuus on tieltä suistuminen, ja se tapahtuu useimmiten alemmalla tieverkolla.

Suistumisten taustalla on hyvin usein liian kova tilannenopeus tai rattijuopumus. Poliisi muistuttaa, että kenenkään ei pidä mennä päihteiden vaikutuksen alaisena ajamaan, eikä istahtaa päihtyneen kuljettajan kyytiin. Ajokuntoon tulee kiinnittää huomiota myös juhlaa seuraavana päivänä. Kuljettajaksi tulee valita porukasta se, jolla on ajo-oikeus, jolla ei ole alkoholia veressä ja joka on myös levännyt riittävästi.

Matkatavarat tavaratilaan ja matkustamo matkustajille 

Juhannuksen viettoon siirryttäessä ja kotiin palattaessa matkatavarat tulisi pakata auton tavaratilaan ja jättää matkustamo matkustajia varten. Painavimmat tavarat tulisi lastata ensin ja tukea ne hyvin. Irtain tavara on hyvä sitoa kuormaliinoilla tai kuormaverkolla. 
Jos kaikki tavarat eivät mahdu auton takatilaan, silloin kannattaa turvautua esimerkiksi peräkärryyn, jossa myös kuormaus tehdä oikein ja tarkista painorajat. Lisäksi turvallinen ajonopeus täytyy muistaa peräkärryn kanssa. 

Itä-Uudenmaan poliisi toivottaa kaikille hyvää ja turvallista juhannusta!

Yksi kommentti artikkeliin ”Juhannuksen meno- ja paluuliikennettä valvotaan Itä-Uudellamaalla”

Vastaa