Itä-Uudenmaan poliisi tutkii rakennustyömaalla tapahtunutta kiskontaa

Rakennusalan yhtiön epäillään käyttäneen hyväksi työntekijöiden tietämättömyyttä työaikalainsäädännöstä ja työsopimusehdoista ja teettäneen pitkiä työpäiviä ilman viikkolepoa ja palkanlisiä. Työntekijät olivat lisäksi joutuneet palauttamaan työnantajalleen osan palkastaan takaisin.

Poliisi ja Aluehallintoviranomainen tekivät syyskuussa 2021 työmaatarkastuksen Lahdessa rakenteilla olevan kerrostalon työmaalle. 

Työmaatarkastuksen seurauksena heräsi epäily, että rakennusalalla toimivan yhtiön työmaalla teetetään ulkomaalaisilla työntekijöillä liian pitkiä työpäiviä. Työntekijät olivat tehneet useita päiviä viikossa töitä viikkolevon täyttymättä, ilman palkanlisiä. Lisäksi työntekijät olivat joutuneet palauttamaan työnantajalle osan palkastaan. Työntekijöille maksamatta jääneiden palkkojen määrän epäillään olevan vajaat kolmesataatuhatta euroa. 

– Asiassa on avattu esitutkinta. Esitutkinnassa on selvinnyt, että tämän tutkinnassa olevan yhtiön epäillään käyttäneen hyväksi työntekijöiden ymmärtämättömyyttä ja tietämättömyyttä Suomen työaikalainsäädännöstä ja työsopimusehdoista, toteaa rikoskomisario Joni Kokkonen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta. Esitutkinta ajoittuu vuosille 2019-2021. Näiden vuosien aikana yhtiön työntekijöinä on ollut sekä suomalaisia että ulkomaalaisia henkilöitä.

4 kommenttia artikkeliin ”Itä-Uudenmaan poliisi tutkii rakennustyömaalla tapahtunutta kiskontaa”

Vastaa